Zin in Waanzin III: Genen op drift?
Nov
22
7:30 PM19:30

Zin in Waanzin III: Genen op drift?

In het laatste deel van het drieluik over Waanzin wordt op zoek gegaan naar de essentie van het concept. We geven het podium aan twee spraakmakende denkers die niet bang zijn stevig van mening te verschillen. Heeft waanzin een driftmatige betekenis? Of zijn de genen op drift? Hierin neemt Paul Moyaert, psychoanalyticus en professor emeritaat aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte, het op tegen Prof. dr. Damiaan Denys, filosoof en hoogleraar Psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en afdelingshoofd Psychiatrie aan het AMC. 

Klik door voor meer info & inschrijving.

View Event →
Zin in Waanzin II: Wat als ik de enige ben die het nog snapt?
Oct
25
7:30 PM19:30

Zin in Waanzin II: Wat als ik de enige ben die het nog snapt?

In het tweede luik van ‘Zin in Waanzin’ organiseren we een eerste debatreeks rond de vraag hoe waanzin zich verhoudt tot de medemens. In veel psychiatrische handboeken wordt waanzin gedefinieerd als een stoornis van een bepaald individu. Deze eerste debatavond wil kritische voetnoten plaatsen bij deze haast vanzelfsprekende aanname. Wouter Kusters is filosoof, taalwetenschapper en schrijver. Hij heeft zelf tot twee keer toe een psychotische episode doorgemaakt. Hij zal debateren met Zeno van Duppen, Vlaamse filosoof en psychiater in opleiding. 

Klik door voor meer info & inschrijving.

View Event →
Zin in Waanzin I: Filmavond 'Ingewikkeld'
Oct
10
8:00 PM20:00

Zin in Waanzin I: Filmavond 'Ingewikkeld'

beGeesterd werkte samen met deBuren om de reeks 'Zin in Waanzin' uit de grond te stampen: een filmisch-literair-filosofisch drieluik waarin we opzoek gaan naar de betekenis en reikwijdte van waanzin.

Op de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid vertonen we in Cinema Zuid de prachtige film ‘Ingewikkeld’. Deze documentaire van Poolhert brengt de ontroerende getuigenis van Sven over de psychose die hij doormaakte en de vele vragen die dit bij hem opriep.  Sven zal ons op deze avond vergezellen en de film van een woordje uitleg voorzien. Hier vinden jullie alvast een trailer terug. Tickets zullen jullie binnenkort via de website van Cinema Zuid kunnen aanschaffen.

View Event →
VGGZ-congres 'Allemaal anders'
Sep
19
9:15 AM09:15

VGGZ-congres 'Allemaal anders'

  • Universiteit Antwerpen Campus Drie Eiken (map)
  • Google Calendar ICS

Het eerste evenement van beGeesterd zal plaatsvinden tijdens een symposium op het 9de Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres. Het thema dit jaar is 'Allemaal anders'. Enkele van onze bestuursleden zullen samen met psychiater Dirk De Wachter in enkele korte, boeiende lezingen ons splinternieuwe centrum voorstellen! Op de website van het VGGZ kunt u zich inschrijven voor het congres.

View Event →