Summerschool Psychiatry and Philosophy 2019 afgelast

Helaas zagen we ons door omstandigheden de afgelopen week genoodzaakt de zomerschool te verplaatsen naar het volgend academiejaar, meer bepaald september 2020.

Bij deze willen we u hiervan graag op de hoogte stellen. Wij willen ons uiteraard eveneens excuseren voor het ongemak dat mogelijks door deze annulatie veroorzaakt wordt.

We hopen dan ook van harte dat u opnieuw beschikbaar zou kunnen zijn in september 2020.

Daar zijn we weer!

Het is weer even geleden dat jullie van ons gehoord hebben. Maar wees gerust, we zaten zeker niet stil! Na het succes van onze eerste grote projecten, hebben we ons even teruggetrokken om te bezinnen en te herbronnen. Om jullie in de tussentijd toch van voldoende input te kunnen voorzien, werkten we mee aan het Artiestenparcours van CGG Kruidentuin , waar we de film Crazywise vertoonden. Ook de seminariereeks ‘Psychiatrie & filosofie’ in het UPC KU Leuven campus Kortenberg kon verschillenden onder jullie bekoren en loopt nog steeds .

Maar wat brengt de komende periode nog meer? Een combinatie van gekende formules en nieuwe experimenten. Om te starten met het grote nieuws: beGeesterd organiseert deze zomer een heuse academische Summerschool. Hou 1 tot 4 augustus vrij in jullie agenda, want we verwachten onder meer Thomas Fuchs, Bert van den Bergh, Rob Sips en Jasper Feyaerts. Zij zullen ons wat wijzer maken over psychose, depressie, lichamelijkheid en de ethiek van psychiatrische diagnoses. Deze vierdaagse zal plaatsvinden in Antwerpen, meer info volgt binnenkort. Jullie kunnen zich hieronder alvast vrijblijvend inschrijven.

In de meer nabije toekomst slaan we opnieuw de handen in elkaar met deBuren. We organiseren op 16 mei een debatavond in Brussel om de jongste roman ‘Serotonine’ van Michel Houellebecq te bespreken. We wisten hiervoor onder meer psychiater Dirk De Wachter en vertaler Martin De Haan te strikken.

Hopelijk kunnen we jullie hiermee te bekoren…

 Neem zeker ook eens een kijkje bij de agenda op onze website voor meer info!

 Tot binnenkort,

 Het beGeesterd-team

Heads-up!

Ondertussen passeerden er reeds verschillende evenementen die we zelf organiseerden. Vol goede moed maar met een klein hart gingen we van start. Onze vrees was echter ongegrond: we trokken volle zalen, het succes oversteeg onze verwachtingen.

We begonnen met een symposium op het VVGG congres te Antwerpen, waar enkele van onze bestuursleden samen met Dirk De Wachter ons centrum trachtten op de kaart te zetten. Vervolgens was het tijd voor onze samenwerking met deBuren: het ‘Zin in Waanzin’ drieluik. Zowel tijdens de ontroerend filmavond in Cinema Zuid te Antwerpen als tijdens het vurige debat met Wouter Kusters in Bussel konden we rekenen op een talrijk aanwezig, divers en geïnteresseerd publiek. We willen jullie hiervoor alvast graag bedanken. We hadden het ons niet beter kunnen voorstellen.

Maar het is nog geen tijd om uit te rusten! We maken ons nog klaar voor een afsluiter van formaat: volgende week donderdag 22/11 vindt het laatste deel van ons Zin in Waanzin-evenement plaats, met topsprekers Damiaan Denys en Paul Moyaert. Het debat zal in goede banen geleid worden door niemand minder dan Alicja Gescinska. Spektakel gegarandeerd!

Meer info vind je verder op onze website en via de website van deBuren.

Graag allemaal tot dan!

Morgen is het zo ver.

Na een zomer vol reflectie, is het eindelijk tijd om aan de slag te gaan : morgen stelt beGeesterd zichzelf voor op het VVGG-congres. We hopen mensen te kunnen bereiken en engageren voor ons centrum, om zo de fundamenten te leggen voor een bloeiende toekomst.

We hebben verder ook opnieuw enkele updates op de website geplaatst. Zo vinden jullie bij de verschillende secties aankondigingen van enkele interessante congressen en symposia die binnenkort doorgaan. Ook springt deze maand het artikel over fenomenologie van Damiaan Denys in het Tijdschrift voor psychiatrie in het oog. Des te meer omdat beGeesterd-bestuurslid Zeno Van Duppen er een commentaar op schreef, en deze twee zwaargewichten binnenkort op ons Zin in Waanzin-evenement in debat gaan. Een heerlijk voorsmaakje dus!

Wij zijn er klaar voor!

Onze website begint vorm te krijgen en daarmee presenteren we jullie met veel trots ook onze eerste evenementen: een symposium op het VVGG-congres en het ambitieuze drieluik 'Zin in Waanzin', waarin we samen met de Buren een filmavond en een debatreeks met enkele topsprekers organiseerden. Kijk dus zeker even op de website onder 'evenementen' voor meer details en de inschrijving. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Verder kunnen jullie zich bij 'contact' vanaf nu ook officieel lid maken -helemaal gratis en vrijblijvend uiteraard- en werken we aan een nieuwsbrief om jullie op de hoogte te houden van onze laatste nieuwtjes. Hou zeker ook de rest van de site in het oog, want stukje bij beetje bouwen we hierop verder om jullie van de meest interessante en nieuwe artikels, publicaties, films en literatuur...  te voorzien.

Geniet alvast van deze zonnige zomermaanden, we hopen jullie binnenkort allen in levende lijve te mogen ontmoeten.

Het beGeesterd-team

Be prepared...

BeGeesterd is volop aan het brainstormen om een bruisend en actueel filosofisch-psychiatrisch centrum op te richten. Onze plannen zijn groots, maar we beginnen bescheiden: binnenkort starten we alvast met een kleine leesclub. Het grote startschot zal worden gegeven in het najaar van 2018, met een pracht van een congres...

Meer hierover binnenkort. Jullie kunnen ons alvast bij 'contact' een bericht sturen om je bij beGeesterd in te schrijven. Hou zeker onze website in het oog om de laatste evoluties te kunnen volgen!

Voor zij die niet kunnen wachten, hierbij enkele aanraders vanuit ons bestuur:

Tot binnenkort!

Het beGeesterd-team