Back to All Events

Crazywise? - Gesprek met fragmenten uit de documentaire van Phil Borges

  • MIRY Concertzaal 9 Biezekapelstraat Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)

Crazy…or wise?


Terwijl in oorspronkelijke culturen psychose vaak ervaren wordt als een roep naar groei, associeert de Westerse Geneeskunde dit eerder met een gebroken brein. De documentaire “Crazywise” onderzoekt of we kunnen leren van mensen die hun psychologische crisis hebben omgevormd tot een positieve transformatieve ervaring.
Naar aanleiding van deze film wordt er een gesprek georganiseerd met o.a. Piet Bracke, professor Sociologie en Stijn Vanheule, professor Psychologie aan de hand van veel betekende fragmenten uit de film.

i.s.m. Vakgroep Psychoanalyse en Raadplegingspsychologie en Departement Sociologie, UGent